Písal sa rok 2001, keď sa Stanislav Demko vybral do zahraničia zbierať skúsenosti a jeho cesta začala v hoteli 4* Golf Club Lignano, 5* Hotel Greif. Už od samotného začiatku ho fascinovala práca šéfkuchárov s ktorými spolupracoval a s uznaním sledoval dokonalosť prípravy každého z jedál o príprave ktorých u nás doma nebolo veľa skúseností. Bol takmer posadnutý prácou kuchára a veľmi túžil vytvárať práve tento druh umenia kreativity, ktorého podstatou bolo „cítiť“ a „vidieť“.

Ozajstná príležitosť prišla po troch rokoch počas ktorých pracoval aj v 4* Hotel Marina Uno a v Kitzbüheli *5 Weisses Rossl Hotel kde zbieral skúsenosti, ktoré boli pre jeho ďalší rast nevyhnutné pre splnenie si dávneho sna otvoriť si vlastnú reštauráciu.

V roku 2004 sa konečne osamostatnil. Po polročnom prerábaní, rekonštruovaní a mnohých prebdených nociach sa mu konečne predsavzatia naplnili – otvoril „prvú reštauráciu“ podľa svojich predstáv. Aj keď variť pre talianov v 200 miestnej reštaurácii v Taliansku je náročné, všetko sa priaznivo vyvíjalo. V roku 2007 prišla ďalšia možnosť otvoriť druhú reštauráciu, veci sa menili, skúsenosti pribúdali.

Bolo to opäť nové kreatívne dobrodružstvo s príležitosťou vytvárať nové recepty, nové techniky a zdokonaľovať sa pri hľadaní svojej vlastnej cesty. Keďže sa snažil využívať výhradne čerstvé produkty hlavne ryby výsledky úspechu na seba nenechali dlho čakať a v priebehu nasledujúcich deviatich rokov obdržal niekoľko ocenení a certifikátov v príprave špeciálne upravovaných surových rýb.

Až v roku 2015 zatúžil vrátiť sa na Slovensko a využiť dlhoročné skúsenosti získane tvrdou a poctivou prácou, nakoľko aj u nás ľudia začali objavovať a oceňovať stredomorskú kuchyňu. Jeho kuchyňa je založená predovšetkým na čerstvosti produktov, jednoduchosti a súčasne kreativite tak, aby každé jedlo bolo zážitkom a súhrou chutí, ktoré Vás budú provokovať ochutnávať opäť niečo nové – nepoznané.